top of page

Drugsoverlast 1998-2000

In de jaren van de reconstructie werd meer dan twee jaar lang een grote groep drugsverslaafden in het plantsoen gedoogd. In het plantsoen ontstonden no-go areas en het aantal berovingen, overvallen en andere incidenten in en rond het park nam enorm toe. Dat heeft niet alleen het imago en de gebruikswaarde, maar ook de natuur in het park ernstig geschaad. De als rustgebieden bedoelde plekken werden veelvuldig verstoord en kwetsbare beplanting werd regelmatig platgelopen.

Voor deze bedreigingen heeft de parkcommissie veelvuldig, zonder resultaat, aandacht gevraagd. Uiteindelijk hebben de toename van gewelddadige incidenten en een bewonersactie de stoot gegeven tot het einde van de aanwezigheid van verslaafden in het park (oktober 2000).


bottom of page